Hekla Stålstrenga

Publisert 14. desember, 2018

Vi forventer et fyrverkeri av sjarm og spilleglede når

HEKLA STÅLSTRENGA

tar turen til Grovasetra 24.08.19

Siden oppstarten i 2005 har Hekla Stålstrenga blitt et av våre mest populære nordnorske band. I februar kommer de med sitt sjuende album.

Dette har fått navnet ”Elske og Ære”.

Hekla Stålstrenga har gledet mange med sin særegne blanding av folkemusikk, viser og pop. Med sin enorme energi og tilstedeværelse skaper de feststemning rundt seg, og de engasjerer og berører et publikum langt utenfor det tradisjonelle folkemusikkmiljøet.

Gruppa består av markante og svært kompetente musikere, og den gode kjemien dem imellom smitter over på tilhørerne gjennom ellevill humor og en enorm spilleglede.

De har selv sagt at musikken deres passer overalt.

Vi tror dem på det.

Hekla Stålstrenga røsker tak i oss, uansett alder og musikksmak.

Bandet som har base i Tromsø ble etablert av felespiller Ragnhild Furebotten fra Målselv og gitarist Tore Bruvoll fra Tromsø.

I tillegg til disse to består Hekla Stålstrenga i dag av Trond-Viggo Solås (Brønnøysund) på kontrabass, Ole-Jakob Larsen (Tromsø) på trommer og Anne Nymo Trulsen (Målselv) som vokalist.

Bandet har fått flere utmerkelser. I 2014 ble de kåret kåret til årets folkemusikere under Folkelarm.De har blitt nominert til Spelemannsprisen flere ganger, og de har vært inne på VG-lista.

På Nerskogskonserten 2019 får vi høre musikk fra deres nye album. Og mange av singlene har fått godt med spilletid på NRK P1.

I tillegg gleder vi oss stort til å få høre låter fra tidligere album slik som ”Har du fyr”, ”Siste sang” m.fl.

Sist vi hadde besøk nordfra, gynget hele setervollen.

Vi tror det blir minst like god stemning til sommeren når Ragnhild Furubotten drar til på fela og når Anne Nymoen Trulsen gir oss ” Båtbygger Jo” med den ekstra folkemusikk-vrien på stemmen.

 Det er ikke tak over setervollen på Grovasetra, men vi kan se for oss at det løfter seg…

 

Komiteen for Nerskogskonserten

 Terje Storli, Ingrid Hoel , Astri Snildal og Vigdis K. Krovoll

==================================

Forhåndssalg av billetter:

Ticketmaster.no

=================================