Møte med Eldar Vågan

Publisert 21. september, 2019

«Hallo! Det er’n Eldar Vågan. Je kan snakke nå je!»

Det gjør han, og han tar seg riktig god tida. Sjøl om han akkurat har kjøpt seg en gammel nedlagt skole som han skal pusse opp, og har solgt ut to Oslo Spectrum for Vazelina Bilopphøggers. De første 7545 billettene forsvant på 3 minutter fredag morgen, så ble det spontant satt opp ekstraforestilling.

Vazelina gir seg etter 40 år, men Eldar fortsetter, og han har spilt før det? «Åjada! Je har vært ute og spelt hår helg sia je ble konfirmert! Je har spelt i symfoniorkester også, je, men der var det itte så lett å ta seg ut for damer» Eldar ler hjertelig, og forklarer hvorfor symfonien ble bytta ut med rocken: «Du vet, je er altfor rufsete og unøyaktig i kantene tel å spelle i symfoniorkester. Der kan en itte improvisere ! Da passer det itte meg. Joda, je kan godt være arkitekt òg je- men itte med linjal.»

Eldar er et overflødighetshorn som flyter over. Han byr på seg sjøl, er sjarmerende sjølironisk og uhøytidelig. Kaller seg klovn. Jeg sier han har formidlingsevne. «Ja. Je liker å snakke med folk. Je kan å kommunisere. Sånt lærer en itte på teaterhøyskolen.»

Neste lørdag kommer han til Nerskogen med rock, gode historier og gamle slagere i sekken. Jeg forteller om bureisinga, om grendalaget, om skolen og grendafolket. Eldar ler igjen. Av begeistring.

Dette kommer til å bli full klaff. Eldar vil garantert finne tonen med Nerskogen. Vi gleder oss. «Nå må je legge på, je er varm i øra» sier Eldar. Og snakker ei god stund til.

Tekst: Ingrid Hoel        Foto: eldarvagan.no

::::::::::

Påmelding innen i dag! lørdag 21. sept.