Om Nerskogen skole i siste Rennebunytt

Publisert 3. februar, 2012

Kommunal arbeidsplass: Nerskogen Skole

Nerskogen skole er kommunens minste skole hva angår elevtall, men det legger slett ingen demper på verkenengasjement eller trivsel. Både elever og lærere som har sitt daglige virke her ser ut til å stortrives.

Når Rennebunytt kommer på besøk er det friminutt for alle de 12 elevene som går på 1.-6. trinn, og da er det full fart med snøhulebygging, butikkvirksomhet, lekeslåssing, saging og forskjellig annet.

Prosjekt Robomemo

Etter å ha brukt opp litt overskuddsenergi ute i snøen, blir elevene kalt inn til matpause. Deretter er det tid for film, og det er ”To på rømmen” som står på kinoplakaten denne dagen. Noen av de eldste elevene skal ned på sløydsalen for å snekre fuglebur. I dag er det belønningsdag, og elevene har selv valgt film og sløydaktivitet som belønning.

– Vi holder på med et prosjekt som heter Robomemo, og der inngår det belønning etter hver femte øving elevene gjennomfører, forklarer lærer Kristin Sydskjør. Robomemo er et opplegg som skal hjelpe elevene å trene opp konsentrasjon og hukommelse, og øvelsene gjennomføres gjennom et program på PC. – Ungene har selv valgt ut tre hovedområder der de har lyst å bli bedre, og så ser vi på resultatene etter hver øving. Alle elevene har forbedret seg i løpet av prosjektet, og det blir spennende å se hvordan resultatet blir når vi er ferdig, sier Sydskjør.

Gode arbeidskolleger

Nerskogen skole er underlagt samme administrasjon som Berkåk skole, så det er Kari Haukdal som er rektor også på Nerskogen. Det er imidlertid assisterende rektor Ingrid Selbæk som til daglig har det overordnede ansvaret på Nerskogen. Hun har kontordag her 2 dager i uka, og prøver da å være tilstede så mye som mulig. Gry Østvik og Kristin Sydskjør er lærere på Nerskogen, med tilnærmet 100% stilling hver. I tillegg er det en assistentstilling, og denne dagen er det Kari Kvamme som holder orden på troppene både på sløydsalen og i uteleken. Begge de to kontaktlærerne på Nerskogen skryter av arbeidsplassen sin. Gry Østvik er inne i sitt tredje skoleår ved Nerskogen skole, og har trivdes godt hele tiden. Hun har bostedsadresse i Meldal, og har forholdsvis lang arbeidsvei, men det ser hun ikke på som noe stort problem. – Jeg har hatt mange fine naturopplevelser på tur til og fra Nerskogen, og har jo etter hvert blitt vant til å kjøre bil, så det går bra, smiler hun. Kristin Sydskjør begynte på Nerskogen i høst, og også hun trives godt ved skolen. – Jeg har blitt godt mottatt av både elever, lærere og foreldre, og arbeidsmiljøet på skolen har jeg bare positive ting å si om, smiler Kristin.

Av Mona Schjølset

___________________________________

Se hele saken med bilder og alt:

Rennebunytt 2012 i pdf-utgaver

Her kan du laste ned siste utgave av Rennebunytt som pdf-fil. God lesing!